QUINTESSENCE COMPETITION
XI. 90 órás pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozat
2024. április 19-én indul a QUINTESSENCE COMPETITION XI. 90 órás Pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozata.
A képzések időpontjai:
- április 19‒20.
- április 26‒27.
- május 03‒04.
- május 10‒11.
- május 24‒25. vagy máj. 31‒jún. 01.
Helyszín:
Görgey Artúr Általános Iskola és AMI 3. sz. épületének média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)
Tematika:
- A pálinka érzékszervi bírálatatának alapjai, bírálati rendszerek felépítése, párlathibák, keletkezésük, ismertető jegyeik, „hibák” azonosítása. Fajta tiszta almák, naspolyák
- Fajtatiszta körték, Vilmoskörték, birsek
- Fajta tiszta cseresznyék, meggyek
- Fajtatiszta kajszik, őszibarackok
- Fajtatiszta szilvák
- Bogyósok, erdei és vadontermők 1.
- Bogyósok, erdei és vadontermők 2.
- Fajtatiszta szőlők, törkölyök
- Borpárlatok, seprők, „életstílus párlatok” (gin, bitters, grappa, rum, vodka, whisky, likőr stb.)
- Egzotikus gyümölcs és zöldség/egyéb párlatok, vegyes pálinkák
(A tematika sorrend tájékoztató jellegű, az változhat.)
Vizsga:
május 25. szombat du.
- A vizsgán 80 %-ot elérő személyek bekerülnek a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny bővebb értékelő-zsűri keretébe
- A képzéssorozaton való részvételről kiállított tanúsítványt sikeres vizsga után csak az kaphat, aki minimum 7 alkalommal (7 teljes nap) részt vett a képzésen (ebbe a vizsga napja nem számít bele). A sikeres vizsgát tett hallgatók bekerülnek az országos pálinkabírálói névsorba.
A tréning előadói, oktatói:
- Nyilasi Béla, a Mámor Pálinkaház főzdemestere, pálinkabíráló.
- Lovassy György, okleveles élelmiszeripari mérnök, nemzetközi pálinkabíráló, számos pálinkaverseny versenyigazgatója.
- Takács László, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program szakmai igazgatója, pálinkabíráló- és oktató.
- Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde Kft. tulajdonos-főzőmestere, nemzetközi pálinkabíráló.
A résztvevők száma és a részvételi díj:
- A tréningsorozaton részvevők száma: max. 20 fő. A tréning létszámát a befizetett képzési díj sorrendjében töltjük fel. A 20 fős létszámot a képzési díj beérkezése sorrendjében töltjük fel! Nem áll módunkban a létszámot növelni, második csoportot indítani!
- Részvételi díj: 211 500 Ft (2350 Ft/óra). A tanfolyamon csak az vehet részt, aki legkésőbb 2023. április 08-ig a teljes összeget átutalja a következő bankszámlaszámra: Ongai Kulturális Egyesület 54500198-10000719
- A képzési díjról cégeknek is elszámolható (oktatásról szóló) számlát állítunk ki. (A számlát adó egyesület AAM-es.) A számla kiállításához a jelentkezéskor automatikusan kérjük megadni az adószámot!
- A képzéshez a szervezők minden képzési napon ebédet biztosítanak (a részvételi díj annak költségét tartalmazza.
Az egyes napok forgatókönyve:
Péntekenként:
- 08.30 – 09. 00: érkezés, adminisztráció
- 09.00 – 10.30: tréning 1.
- 10.30 –10.45: szünet
- 10.45 - 12.15: tréning 2.
- 12.15 – 12.30 szünet
- 12.30 – 14.00: tréning 3.
- 14.00 – 15.00: ebédszünet
- 15.00 – 16.30 tréning 4.
- 16.30 ‒ 16.45 szünet
- 16.45 – 18.15 tréning 5.
Szombatonként:
- 08.00 – 09. 30: tréning 1.
- 09.30 – 09.45: szünet
- 09.45 – 11.15: tréning 2.
- 11.15 – 11.30: szünet
- 11.30 – 13.00: tréning 3.
- 13.00 – 13.30: ebédszünet
- 13.30 – 15.00: tréning 4.
Szállás lehetőség:
- Szerencsen és Miskolcon (10‒10 km Ongától), egyedileg intézve vagy a szomszédos települések vendégházaiban.
További információ
- Tel.: +36-70-313-3216
- E-mail: oke.quintessence@gmail.com ill. takacslaszlo.onga@gmail.com